Hygiëne Certificaat
Klanten vertrouwen erop dat je veilig voedsel (produceert en) levert. Vandaar laten wij ons vrijwillig controleren.
Minimaal één keer per jaar komen ze onaangekondigd langs om te toetsen of onze zaak voldoet aan de eisen van de hygiënecode. Tijdens zo’n bezoek maken ze een analyse en rapportage op basis van de processen en interviews met onze medewerkers. Ook nemen ze ter verificatie van het proces producten mee voor microbiologisch onderzoek.
Na de inspectie bespreken ze altijd ter plekke het inspectieresultaat en de rapportage. Tijdens dit gesprek gaan ze in op wat er al goed gaat in ons bedrijf en wat er beter kan. Hierbij werken ze met een kleurensysteem, zodat wij in één oogopslag kunnen zien of wij de geldende inspectienorm hebt gehaald. Groen betekent dat wij het hebben gehaald en dat wij weer een certificaat ontvangen. Met het certificaat laten wij onze klanten weten dat wij voldoen aan alle geldende hygiëneregels.
Als je oranje scoort, ben je goed op weg en bij rood zijn er nog punten waaraan gewerkt moet worden. Bij oranje of rood volgt dan ook een herhaalbezoek. Voor het herhaalbezoek ga je aan de slag met de verbeterpunten met eventueel hulp van adviseurs.
Checkpunt Voedselveiligheid
FoodBase is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geaccepteerd binnen het Checkpunt Voedselveiligheid programma. Ze behoren hiermee tot één van de weinige inspectiebureaus in Nederland die bedrijven mag beoordelen als Checkpunt Voedselveiligheid.